Sommarhälsning

Sommarhälsning

Sommar, sol och lediga dagar! Är du redo för att ladda om batterierna och möta vad sommaren har att erbjuda?

Vi på Attityd stänger kontoret under juli månad och byter knappande tangenter mot fåglarnas kvitter, kontorsstolen mot solstolen och eftermiddagsfikat mot eftermiddagsdoppet. I sommar semestrar vi inom Sveriges gränser där cykling efter klaraälvsleden och kubb på bakgården står med i semesterplaneringen.

Hemestra, det vill säga semester på hemmaplan, är kanske årets nyord. Överallt ser vi tendenser på att man börjar rusta upp, inte bara hemberedskapen inför kris, utan även för att kunna aktivera sig på hemmaplan. Man investerar i tält, spanar in outforskade områden och söker efter sommarens nya smultronställe. En sommar där vi inte bara tar extra hänsyn till avståndet och njuter av sällskapet på avstånd. Vi ser även till att vara rädd om vår miljö. Äventyret ligger många gånger närmare än vad bilen behöver ta oss!

Jag har frågat runt bland personalen på Attityd om deras bästa tips under sommaren.

Nina Engdahl VD Attityd i Karlstad

Sommarens äventyr

Sommarens bästa utflykt innehåller rörelse. Lyckoforskningen visar att man blir lyckligare av att röra på sig och det är också bevisat att vi mår bra av att vistas i skogen. Så mitt bästa utflyktstips är en vandring i skogen. Lägg därtill vatten och min lycka är gjord. Värmland kryllar av vackra platser som motsvarar detta, men en favorit är Glaskogen. Gör en dagsutflykt eller varför inte sova över i ett vindskydd och vakna till fågelsång innan du tar ett morgondopp i Stora Gla. Jag blir lycklig bara av att skriva detta tips! Å vill du ha en bok att läsa vid lägerelden så tipsar jag om Micael Dahléns En liten bok om lycka. Ha nu en riktigt härlig sommar!

Sommarens läsning

Jag vill tipsa om boken Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Den handlar om både människoöden, vänskap och ondska. Den utspelar sig under andra världskriget där vi får följa två personer – den nyligen blinda flickan Marie-Laure och barnhemspojken Werner. Jag tycker boken har både en fantastisk historia och ett så vackert språk. Den passar också bra till sommarläsning då den är uppbyggd av många små kapitel sprängfyllda av berättande vilket gör att du kan släppa boken för en lur i hängmattan eller ett snabbt avsvalkande dopp när du är på stranden. För snabbt vill du ta doppet då du kommer vilja tillbaka till boken och läsa vidare!

Pernilla

Carin Grääs Attityd i Karlstad Minöcertifiering

Carin

Sommarens sällskapsspel

En vanlig kortlek kommer man långt med, där Plump är vår favorit!

Viktigaste på semestern

Rabarberpaj med vaniljglass är sommar för mig! Och så rekommenderar jag en utflykt till Bjurbäckens slussar där man bör äta räksmörgåsen på kaféet!

Linn

Anna

Årets sommardänga

Även om jag tror att The Weeknds Blinding Lights kommer fortsätta spelas på varenda förfest, löprunda och TikTok-video, uppskattas alltid gamla klassiker såsom Hej hej Monica, Dansa Pausa och Mister Cool!

Sommarens ”testa på för första gången”

Jag tänker ta mig ut till Skutberges nyöppnade höghöjdsbana och testa på det för första gånger. Har hört att det ska vara kul för både stora och små!

Mikaela

About the Author

Leave a Reply