Sommarhälsning

Sommarhälsning

Till tonerna av Vissling i D önskar vi dig en riktigt härlig sommar och sköna dagar. Kanske ska du resa bort, kanske ska du njuta av din närmaste omgivning med nära och kära. Oavsett vilket så är du väl värd en skön ledighet! Vi stänger kontoret under juli månad för att ladda batterierna och är tillbaka igen i augusti! Vi byter workshops, utredningar och analyser mot blåbärsplockning, spännande cykling och stilla simturer, de flesta aktiviteterna görs här i Värmland vilket ju är smart ur ett hållbarhetsperspektiv. Annars kan ju semestern och ledigheten vara en riktig bov ur miljösynpunkt. Därför blev vi lite extra glada över att hitta projektet Klimatsmart semester som kan vägleda oss i våra val av semesteralternativ! Kika in så får du se hur miljösmart din resa är i sommar! Läs även Lotta Braunerhielms debattartikel i Sydsvenskan. Lotta är lektor i kulturgeografi och skriver om vad du som enskild resenär kan göra för att gynna lokala företagare när du semestrar!

Här i Karlstad har Värmlandstrafik och Karlstadbuss valt att erbjuda ungdomar gratis sommarkort på sina bussar och tåg. Tack säger vi som har barn och ungdomar som får resa gratis. Det bidrog till ett extra sug efter att semestra i Värmland!   

Anna: Jag längtar ju alltid till vatten så jag kommer ta Båtbussen för grill, sol och bad till Alvön och Långön, mellan Karlstad och Kristinehamn!  

Carin: Jag vill gå 7-torpsleden i sommar! Det är en 8 km lång vandring förbi 7-torp med skogfinsk bakgrund. Turen avslutas med ett besök på Finnkulturcentrum. Attityd gjorde en kartläggning av finnkulturen för många år sedan så det blir kul att få se torpen! 

Linn: Vi ska vandra Sotarblixtleden i Arvika. Den är 15 km och har en jättefin utsiktspunkt! 

Nina: Jag vill åka till Arvika och testa höghöjdsbanan vid Ingestrand, kolla in spökhuset Framme i Skillingmark utanför Eda. å testa MTB-cyklingen i Arvika… 

Sofi: Jag kommer ställa bilen hemma och semestra i närmiljön. Ta en promenad till stranden vid älven eller cykla till Örsholmen!  

 

Behöver du fler tips på resmål i Värmland kika in på www.visitvarmland.se  

About the Author

Leave a Reply