Tack för allt Maria Mensonen

Tack för allt Maria Mensonen

Under 16 veckor har Maria Mensonen från Affärshögskolan i Karlstad praktiserat hos oss på Attityd. Nu när hon gjort sin sista dag bad vi henne att berätta om sina upplevelser under den här tiden. Marias berättelse:

Mitt namn är Maria Mensonen och idag gör jag min sista dag som praktikant här på Attityd. Jag har spenderat de senaste 16 veckorna här och det har varit fantastiskt kul. Jag läser till Marknadsinriktad företagssäljare på Affärshögskolan i Karlstad och efter en stunds letande av praktikplats hamnade jag här och det är jag glad för. Det har inte varit en tråkig stund på alla dessa veckor och från första dagen har jag blivit mottagen på bästa sätt. Jag har lärt mig otroligt mycket,  fått ta del av massa spännande projekt och fått prova på något som jag inte vart i närheten av förut. De första veckorna funderade jag lite över vad de egentligen pratade för språk här? Det var nämligen lite svårt att hänga med i svängarna ibland men jag har lärt mig att det visst bara var branschens eget språk. Jag har fått prova på det mesta som arbetet innebär med allt från datainsamling till rapportskrivning och workshops. Det har varit spännande att få vara med från början till slut i processerna och se hur man får fram riktigt bra resultat och beslutsunderlag.

Under min tid här har jag även arbetat på mitt examensarbete där jag har undersökt Attityds säljprocess. Jag har genomfört intervjuer med de anställda, studerat deras arbetssätt och läst en massa litteratur inom området. Det var lärorikt för mig för när jag har jobbat med sälj tidigare så har det handlat om snabba affärer. På Attityd är processen beroende av så många faktorer och jag har hittat många intressanta aspekter som ska in i rapporten. När den är klar kommer jag tillbaka för att presentera resultatet och håller i en workshop. 

I juni tar jag examen från Affärshögskolan och en utbildning som har lärt mig massor inom sälj, marknadsföring och projektledning. Det har varit två roliga år som nu går mot sitt slut och det är dags att ta klivet ut i arbetslivet. Det har varit en utvecklande och rolig tid bland en massa underbara människor och de här 16 veckorna gick alldeles för fort. Jag vill tacka Attityd för den här tiden, det kunde inte blivit bättre!

Vi kan bara instämma Maria, din närvaro har varit mycket värdefull för oss och vi önskar dig all lycka till i framtiden!

Attityds VD, Nina Engdahl, säger så här:

Vi har haft förmånen att ha Maria Mensonen hos oss under hennes praktiktid. Maria har fått testa på det mesta inom vår verksamhet, allt från att delta på säljmöten, boka intervjuer och ragga deltagare till fokusgrupper, packa enkäter, skriva resultat och delta i vårt interna strategiarbete. Maria är en sådan där person som får saker att hända, och för henne verkar inget vara omöjligt, svårt eller jobbigt. Så om du söker en person som snabbt förstår vad som behöver göras, tar tag i uppgiften och levererar, då ska du spana in Maria!”

About the Author

Leave a Reply