Världens bästa app?

Har du någon gång jobbat med Post-it under en workshop och tyckt det varit en bra idé att alla ska få säga sitt på färgglada kvadrater? Då är appen Post-it Plus din räddare i nöden. Hur ofta har en inte funderat över vad en ska göra med alla Post-its? Fota? Skriva av? Post-it Plus bibehåller känslan av att ha riktiga Post-its framför sig och förbättrar möjligheterna att få med resultatet i exempelvis en rapport.

Innan jag fortsätter hyllningen vill jag förtydliga att Attityd i Karlstad AB och Post-it på inget vis har något samarbete och det här är ingen annons. Det är helt enkelt så att vi ibland snubblar över gratisverktyg som verkligen kan underlätta allas arbete. Vår Petter Falk har till och med använt Post-it Plus i föreläsningar som ett gott exempel på gratisverktyg som fungerar. Alla som får höra om Post-it Plus och dess fördelar uttrycker en AHA-upplevelse.

Enda nackdelen är att Post-it Plus bara finns för iOS.

postitplus1

1. Fota dina Post-its med appen Post-it Plus (det går även att importera och använda ett tidigare foto av Post-its). Du kan fota upp till 50 Post-its på en och samma gång.

postitplus2postitplus3

2. Appen känner av och markerar dina Post-its. Du kan även ange namn för kategorisering och kombinera nytagna Post-its med Post-its från tidigare. 3. Dina Post-its friläggs och du kan organisera dina Post-its efter område, färg eller vad du nu önskar.

postitplus4

4. Du kan dela (SMS, Twitter, Facebook, Mail, LinkedIn eller via annan installerad tjänst) eller exportera (som bild, PDF, PowerPoint, Excel eller Post-it Plus egna filsystem) dina Post-its. Jag valde att exportera till en PowerPoint enligt ovan.

postitplus5

5. Väl inne i PowerPoint kan du använda varje Post-it som ett separat grafiskt element, ändra storlek och rotera. Vill du läsa mer? Surfa in på Post-it.com. Använder du redan Post-it Plus idag? Posta gärna en kommentar nedan och berätta om dina upplevelser.

About the Author

2 Comments

  • Henric Barkman 22 april, 2015 at 08:52

    Bra tips! Ska se om vi kan prova på nästa workshop. 😀

    • Joacim Lundin Author 22 april, 2015 at 08:55

      Härligt att höra Henric! Du får återkomma med en utvärdering 🙂

Leave a Reply