Attityds nya styrelseordförande – Johan Gotting

Den 31 maj hade Attityd glädjen att välkomna Johan Gotting som ny styrelseordförande. Här får ni lära känna honom lite närmare.

Ny styrelseordförande för Attityd

Den 31 maj valdes Johan Gotting till ny styrelseordförande i Attityd i Karlstad AB. Han efterträder Carin Grääs, ägare och projektledare på Attityd.

– Med sin erfarenhet av styrelsearbete och av att bedriva långsiktig företagsutveckling kommer han att vara en värdefull resurs för bolaget.  Som styrelseordförande blir han ett viktigt stöd till mig som vd – jag har fått ett bollplank och en speaking partner, säger Nina Engdahl, vd och delägare Attityd.

– Här är det bra energi och bra mottagande, och härlig atmosfär. Jag tackar för förtroendet från ägarna, säger Johan Gotting.

Johan Gotting, Attityds styrelseordförande ståendes inomhus.
Johan Gotting

En driven entreprenör

Johan har gedigen erfarenhet av styrelsearbete i både stora och små bolag i Sverige. Därutöver har han en bakgrund från såväl stålindustrin som IT-branschen, däribland Elvenite, Combined X och som konsult i eget företag. Med rötter i Hälsingland har han varit verksam i Karlstad sedan början av 2000-talet. Han är en av grundarna av konsultbolaget Elvenite där han jobbade som VD fram till 2020. Elvenite är idag ett större företag med en omsättning i 100 miljonersklassen och verksamhet i Karlstad, Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo. 

– Det gick från 0 till 100 på femton år. Jag hade sett det framför mig, att Elvenite skulle överleva mig och att jag skulle få komma upp där en dag, att gå dit och se nya ansikten. Och känna att det utvecklas på ett positivt sätt, det är en jäkla go känsla i det. Det är jag stolt över, det vi har byggt, säger Johan Gotting.

Fin anledning att åka till Karlstad

2016 ändrades hemorten från Hammarö till Stockholm. Men att gå in som ordförande i ett Karlstadbaserat företag passar fint.

– Jag känner Attityd lite sen innan, genom en del tjänster såsom kundundersökningar. Jag tycker det är ett fint bolag med sunda värderingar och engagerade ägare. Det är ett fint varumärke som är känt här i Karlstadregionen. Det är också kul att ha en anledning att ta sig till Karlstad, säger Johan Gotting.

Att finna fokuset

Efter kort tid på posten som styrelseordförande är det för tidigt att säga vad Attityd ska satsa på framgent, men något som är viktigt för Johan är att finna fokuset. Att finna fokuset innebär dels att förstärka, dels att välja bort.

– Här kan vi karva ut en tydlig nisch. Det är centralt i mitt entreprenörskap, att hitta fokuset. Att hitta det som vi är duktiga på, vad som får Attityd att ticka. Att hitta vad det är som gör Attityd attraktivt för kunderna och för medarbetarna, säger Johan Gotting.

Tre snabba med Johan

Dig själv i tre ord?

– Jag brukar beskriva mig som pappa, maratonlöpare och life long learner. Men med tre ord så väljer jag nyfiken, engagerad och lite envis.

Helt spontant, du föredrar…?

– God mat, gärna knäckebrödssmörgås med cheddarost.

Och du undviker helst…?

– Meningslösa möten och sammanträden.

Vi hälsar Johan varmt välkommen till Attityd!

Vid ytterligare information och frågor

Nina Engdahl, ägare och vd Attityd i Karlstad AB, nina@attitydikarlstad.se och 070-874 18 94

Johan Gotting, styrelseordförande Attityd i Karlstad AB, johan@kory.se

Här kan du läsa mer om varför Attityd valt att plocka in extern kompetens i styrelsen.