Carin slutar på Attityd- gav företaget ett halvår och var kvar i 28 år

Efter 28 år med Attityd kommer jag sluta här och börja som utredare på Konsumentverket i augusti. Det känns spännande, men också lite pirrigt att ändra mitt yrkesliv efter så många år. Nina som varit min trogna kompanjon sedan starten och Linn som varit med och utvecklat Attityd de senaste sex åren kommer fortsätta driva Attityd tillsammans med våra fantastiska medarbetare.

Nina Engdahl och Carin Grääs i Attityds begynnelse

Om jag ger mig ut på min memory lane, så bär jag med mig många goda och roliga minnen och erfarenheter. Så mycket som hänt. Vi startade företaget direkt som nybakade studenter från Karlstads universitet som då fortfarande var högskola, i en tid innan internet, laptops och smartphones. Vi gjorde enkäter i pappersformat och var sådana där jobbiga som ringde hem till folk på kvällarna. Vi var snabba på att testa nya metoder och var bland de första i landet att erbjuda webbenkäter. Idag jobbar vi nästan helt digitalt och är i en värld med AI, R, och open data, vi processleder, faciliterar, utforskar och utvecklar. Vi har alltid satt människan i centrum och låtit användaren ge oss svar, idag jobbar vi mer och mer tillsammans med användaren och vår kund, och lär tillsammans. Sammanlagt har nog jag ställt frågor till flera hundratusentals personer genom åren. Och som jag har fått veta, som jag blivit allmänbildad och lärt. Tack alla ni kunder för att ni anlitat oss och att jag har fått möjligheten att stödja er i era behov av att få veta.

Och tack alla otroliga medarbetare som jag har haft förmånen att jobba med! Från Pernilla Åberg som var vår första anställda och som är kvar än i dag, till alla övriga – ingen nämnd och ingen glömd 🙂 Utan er hade inte de här åren blivit så värdefulla!

Carin Grääs vid Attitydloggan

Nu ser jag fram emot att prova på en ny kontext och vara med och bidra till att Konsumentverkets olika medarbetare får en ökad förståelse för konsumenters situation och förutsättningar. Jag slutar till midsommar och sedan  väntar en lång, ledig sommar. Jag önskar dig en fin sommar och hoppas vi ses framöver!

Carin