Praktikant i Experience design (EXD)

Praktikant i Experience design (EXD)

Victor Åhs Blomberg är Attityds praktikant under våren 2022. Victor studerar Experience design och gör sin arbetsförlagda utbildning hos oss på Attityd. Hen är 30 år, kommer från Karlstad och har två katter – Kajsa-Stina och Tova. På fritiden arbetar Victor med spelutveckling och driver spelföretaget Nine lives Game studios tillsammans med fem andra.

Experience design – vad är det?

Victor studerar en YH-utbildning i Experience design vid Changemarkers Education, Innovation Park Karlstad.

Om du får förklara din utbildning med något mer konkreta ord, vad är din hisspitch?

– Jag skapar upplevelser utifrån användarens behov. Det är upplevelser från hur man använder ett digitalt verktyg, eller andra upplevelser från andra områden, hur en upplever en butik, eller en organisation. Mycket är kopplat till digitala verksamheter. Vi arbetar med processdriven utveckling vilket betyder att vi har verktyg för att göra innovation och beslut kopplat till utvecklingen. Mycket user research och workshops.

Praktik på Attityd

Hos Attityd kommer Victor få inblick i flera av Attityds uppdrag. Men det kommer vara ett särskilt fokus på workshops, fokusgrupper och andra kvalitativa uppdrag. Hen är redan med och arbetar i uppdrag mot Nöjesfabriken, Svenska Kyrkan och Region Värmlands BIS-projekt.

Du har ju varit hos oss i över en månad nu, vad ser du fram emot under din praktik? 

– Jag ser fram emot att göra skillnad i vardagen, i andras vardag och i min. Att känna den här samhällsnyttan i vardagen. Att man ger förbättringsförslag och hjälper organisationer till en bättre punkt i deras liv. Det är en av mina drivpunkter… det ser jag mest fram emot. Jag vill arbeta med workshops och göra de personer glada, lyckliga, besvärade. Vill få aha-upplevelser så att man kan utvecklas och effektiviseras.

Naiv, självmotiverande och spexig

Profilbild Victor Åhs Blomberg Experience design
Victor Åhs Blomberg, praktikant

Naiv, självmotiverande och spexig är tre ord som beskriver Victor.

Hur tycker du att naiviteten kommer fram hos dig och i ditt arbete?

– Jag tror att människor klarar mer än lite. Jag har höga tankar om människor och jag vet att människor kan väldigt mycket, bara de får rätt verktyg. Bara de får de rätta vägarna att utvecklas. Där tror jag att jag är lite naiv, jag har förtroende för människor och har väldigt… höga förväntningar. 

Och självmotiverande, hur kommer du använda det?

– Jag är en väldigt passionerad människa och har mål och intressen som jag riktar mig efter. Om jag kommer utanför det så försvinner motivationen ganska snabbt. Det är att inre driv jag har. Är det något jag inte tycker är intressant så försvinner en stor del av den kraften. Jag måste ha känslan för den. Som att göra en låt, man måste stå bakom det, gilla vad den handlar om. Det är så jag känner med arbetet. Det handlar om inre motivation.

Hur kan man märka spexigheten i ditt arbete? 

– Ja, spexigheten märks genom att jag drivs av att människor mår bra och att de har en känsla i stunden. Att man visar sina känslor. Om man ar en spökkväll, så vill jag att alla ska vara lite rädda. Om man har en workshop, då ska man tänka och ta det lugnt. Man ska in i känslan, att man lever i den. Det är som teater, men mer en intern teater, vilken musik, ord och grejer man säger för att manifestera en känsla. Det är nog min spexighet.

Victor avslutar meningarna

Victor föredrar… en stuga på landet framför en brasa och lite spökhistorier.

Victor undviker helst… att skräpa ner i naturen.

Mer om Victor

Om ni vill veta om mer om Victor hittar ni kontaktuppgifter här.

Varmt välkommen till oss på Attityd!