Välkommen Frida Malinen!

Under hösten kommer Frida Malinen att göra sin 20 veckors praktik hos oss. Vilket vi är superglada för! Det är en tjej som lämnat sin hemstad Fagersta för storstaden Karlstad, och Samhällsanalytiker-programmet. Hon brinner extra mycket för kvinnofrågor som rör jämställdhet, men även andra sociala frågor som rör jämlikhet utifrån människors olika villkor. 

Frida sitter sällan sysslolös på sin fritid. Helst startar hon dagen med en tur på sin mountainbike eller ett pass på gymmet. Men när det väl är dags att varva mer lyssnar hon gärna på en podcast eller en ljudbok. Med det i öronen ritar hon helst eller målar med akrylfärger. 

Varför valde du Attityd som praktikplats? 

– Jag hörde om Attityd för första gången under en karriärsdag för samhällsanalytiker. Jag tyckte att arbetet på Attityd lät spännande, dels för att jag fick intrycket av att man arbetar mycket med metod hos Attityd, samt att de olika uppdragen som efterfrågas har stor variation. Jag lade därför företagsnamnet på minnet tills det var dags för mig att söka praktik. Att arbeta med metod känns väldigt passande för en samhällsanalytiker eftersom det är en stor del av utbildningen och jag tycker det är roligt att djupdyka i nya ämnen för att bilda en egen kunskapsöversikt. Attityd verkar vara en arbetsplats där man aldrig slutar lära sig nya saker och det lockar mig allra mest. Jag ser fram emot alla nya kunskaper jag kommer samla på mig hos Attityd.  

Beskriv dig själv med tre ord 

Uppmärksam, eftertänksam och samvetsgrann. 

Frida avslutar meningarna:

Jag föredrar… färgen blå på det mesta. 

Jag undviker helst…hissar och trånga utrymmen.