Välkommen Juan Kristoffersson, vår UX-praktikant!

Juan Kristoffersson

Att vara Experience designer på Attityd

Juan läser till Experience designer och går nu sin sista termin, som han spenderar som praktikant hos oss på Attityd. Juan berättar mer om vad User Experience (UX) är, om utbildningen och hur han kommer att få utlopp för sina UX-kunskaper på Attityd:

– Utbildningen fokuserar på att skapa en bra upplevelse hos användare. Upplevelsen kan vara kopplad till tjänster, produkter, miljöer eller beteenden, exempelvis hur företag beter sig mot sina kunder. UX täcker in alla processer och allt som ni gör. När ni pratar om tjänstedesign till exempel handlar det om UX. Jag ser fram emot att vara med och utveckla er kommunikation och era agila processer.

Exempel på User Experience

Juan berättar att User Experience är ett paraplybegrepp som fångar in otaligt många modeller, metoder och förhållningssätt för att bättre förstå användaren i olika kontexter. Att förstå användare i olika kontexter är särskilt viktigt för oss på Attityd som arbetar med uppdrag av mycket varierad karaktär och med olika målgrupper. Som exempel tar Juan upp två aspekter som fördjupar förståelsen för användaren i en digital miljö, User Interface (UI) och research-delen i designprocessen.

– UI design fokuserar på hur användare upplever interaktionen med grafisk design, till exempel hur en webbsida, app eller ett operativsystem är uppbyggd. Research-delen i en design-process är jätteviktig. Första steget i design thinking är att empatisera. När man gör sin research ska man gå i användarens skor och se vad de ser, man ska känna vad de känner och det kräver empati.

En kreativ och passionerad team-player

Kreativitet, passion och team-arbete är tre ord som präglar det sätt Juan föredrar att arbeta på.

Hur ger sig kreativiteten till känna när du arbetar?

– Att utmana status quo i mitt arbete. Inom UX är ingenting tidsbestämt, utan det är en löpande process. UX-frågor kan handla om allt från det lilla, exempelvis hur man besvarar telefonen på företag, till det stora, som kommunikation i hela projekt. Båda exempel påverkar hur nöjd kunden i slutändan blir med företaget och varumärket. En process kan vara väldigt djup och det handlar om att med kreativa lösningar koppla ihop allt i ett symbiotiskt förhållande.

Hur ger sig passionen till uttryck?

– Jag är ganska lugn i min framtoning, men passionerad i det som jag gör. Jag fokuserar blicken på en grej och då satsar jag allt på det. Det gäller för musik, konst och mitt yrke. Jag ger 100% varje dag, inte 20% per dag under en arbetsvecka.

Vad gör dig till en team-player?

– Jag tänker att tillsammans är vi starkare. Jag är ingen solist som vill ta kredit eller sticka ut och ha en spot light på huvudet. Jag tycker man ska arbeta tillsammans, eftersom man är starkare tillsammans. Jag tänker mer i ”vi-form” än i ”jag-form”.

Mer kuriosa om Juan

Juan är utbildad kommunikatör och har tidigare erfarenhet av att arbeta både på reklam-och kommunikationsbyrå. Han har även arbetat på IKEA under 8 år inom en rad olika områden, bland annat kommunikation, kundservice och kvalitetsarbete.

På sin fritid gillar Juan att träna, spela gitarr, rita, läsa och umgås med familjen.

När Juan får avsluta följande meningar ser det ut så här!

Juan föredrar… att träna medan han lyssnar på bra musik. 

Juan undviker helst… blodpudding.

Är du mer nyfiken på Juan finner du kontaktuppgifter till honom nedan.

Kontakta Juan