6 steg för hållbara möten

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Som tjänsteföretag kanske möjligheterna att påverka utsläpp och bidra till en bättre miljö ter sig knappa! Vad kan vi göra på kontoret som vi inte redan gör? Vi printar ju redan dubbelsidigt, tänker till på vad som ska skrivas ut, källsorterar och cyklar i möjligaste mån. Mycket tack vare vår miljöcertifiering Svensk miljöbas kan vi konstatera att det visst går att göra små förbättringar varje år. Sedan 2012 när vi miljöcertifierade oss har vi årligen kunnat identifiera små saker som bidrar till en bättre värld. Att vi också har hållbarhet som ett av våra viktiga värdeord på Attityd gör ju naturligtvis inte saken sämre! Vi arbetar gärna med kunder och projekt med hållbarhet i fokus och vi vill också dela med oss av vad vi gör – kanske kan det inspirera en och annan av er att ta efter/knycka/ärligt sno – eller ännu hellre ge oss ditt bästa miljötips för oss som tjänsteföretag? Maila carin@attitydikarlstad.se eller cykla hit och ta en fika!

6 tips
  1. Föreslå resfria möten, både bra ur miljösynpunkt och tid! Tiden är dyrbar!
  2. Planera möten så att det funkar med cykel, kollektivtrafik eller apostlahästarna!
  3. Fixa en kontorscykel som är tillgänglig för alla att låna. Fixa en extra regnjacka, hjälm och cykellampor så undanröjer du ytterligare hinder!
  4. Skaffa Respass så att alla kan ta bussen eller tåget i stället för bil till mer långväga möten. Att ta bussen till Karlstads universitet och Innovation Park tar 11 minuter från centrum, plus 5 minuters promenad för oss i Inre hamn. Det är snabbare än bilen om du räknar in att gå till bilen, köra, parkera och betala parkering.
  5. För statistik på hur ni reser och utmana varandra! Vem cyklar mest? Vem har flest tågresor? Bussresor?
  6. Minska antalet parkeringar på arbetsplatsen. Gör det lite svårare att välja bilen.