Sommarens boktips!

I kundens skor

I Kundens skor: att skapa värde utifrån kundens perspektiv

Kundfokus är svårt. Det finns heller inte några färdiga recept på hur man ska göra för att förstå kunden. Men det finns bra utgångspunkter. I boken förklarar och diskuterar den ­filosoferande författaren och föreläsaren Klas Hallberg tillsammans med professorn Per Kristensson vid Karlstads universitet hur vi kan förstå våra kunder utan att tjata hål i huvudet på dem. De bjuder på en del skratt men även på många viktiga tankeställare som går att reflektera över i sin egna verksamhet oavsett om det gäller kunder, besökare eller medborgare.

Så på med stövlarna – vi ska gå en mil i våra kunder skor!

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Ta plats i hängmatan tillsammans med Gail Honeymans skönlitterära bok Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt. Eleanor liver ett enkelt liv. Hon klär sig i liknande kläder varje dag, äter samma mat till lunch och avslutar veckan med fryspizza och två flaskor sprit. Men hennes liv kommer att förändras. Hon träffar it-killen Raymond och tillsammans räddar de en man på gatan som får henne att inse att hon vet hur man överlever men glömt hur man lever.

En feelgood bok där näsduken behöver finnas nära till hands.

Alla borde vara feminist

Alla borde vara feminist

Boken som i grunden är ett TED-talk och har setts av över två miljoner människor är skriven av författaren Chimamanda Ngozi Adichie. Som fjortonåring blev hon kallad för feminist första gången. Ett begrepp som då inte var någon komplimang men som hon bestämde sig för att äga och göra till sitt. I boken får du ta del av viktiga samhällsdebatter och berättelser som ger dig nya perspektiv på feminist.

Tänkvärd, gripande och mycket välskriven.

Vargasommar

Vargasommar

Sommaren hör ju deckare till eller tvärt om, deckare hör ju sommaren till…  Vargsommar är en riktig bladvändare. Med ingredienserna en död varg, knarkuppgörelse, lönnmördare och polis i Haparanda blir det inte annat än otroligt spännande med Hans Rosenfeldt som berättare.

En deckare för dig som vill koppla bort från allt annat, och så ett tag. Denna bok lägger man inte ifrån sig i första hand!