Vi förstärker vårt team!

Under våren och hösten har Attityd stärkts upp med två nya kompetenser och två nya härliga kollegor; Elin Edlund och Mikaela Jakobsson.

Elin är utbildad hälsopedagog och har hittills i sitt yrkesliv arbetat med många olika frågor. Närmast kommer hon från Gymnastikförbundets centrala kansli i Stockholm där hon främst arbetade med landslagsverksamheten. Dessförinnan har hon arbetat på Unionen och har tidigare haft olika uppdrag inom friskvårdsbranschen som bland annat säljare, hälsorådgivare, PT och centerchef.

”Jag har alltid vågat testa roller och arbetsplatser som inte alltid hört exakt till min utbildning och därmed vidgat mina vyer och breddat min kunskap och erfarenhet. Jag gillar mötet med nya människor som får mig att se på saker från andra perspektiv och att få ta del av andras historia och erfarenheter.”

Mikaela är nyexaminerad samhällsanalytiker men känner Attityd väl då hon under hösten 2018 valde att förlägga sin praktiktermin hos oss. Tidigare har hon arbetat inom hästbranschen samt café- och restaurangbranschen, där hon med ett fokus på ekologiska och närproducerade varor arbetade hos bland annat Grön Ko i Säffle.

”Jag är en väldigt driven person som alltid har olika typer mål i sikte, både jobbrelaterat men också inom ridsporten som är min största passion i livet. Tidigare arbetade jag i ett stall i Skåne där jag utbildade hästar under en period, men efter att ha provat den typen av bransch ville jag någonting mer. Då bestämde jag mig för att börja studera och för nästan exakt ett år sedan kom jag in som praktikant här på Attityd!”

Ett brett uppdrag

Både Elin och Mikaela kommer arbeta med projektledare och driva olika typer av uppdrag. På frågan om vad de ser fram emot i sin projektledarroll säger Elin:

”Att vi jobbar så brett. Inom så många olika branscher och ur så olika perspektiv. Vi gör alltifrån medarbetarundersökningar och NKI-mätningar till större forskningsprojekt. Vi är också externa utvärderare för spännande projekt/program stora privata bolag driver men också statliga, kommunala och landsting-upphandlade projekt. Man får lära sig så mycket och får stor förståelse hur företagandet, näringslivssektorn och forskningen flätas samman.”

Mikaela instämmer, och säger:

”Det är ett väldigt varierande arbete där man får insikt i väldigt många olika områden. Jag lär mig någonting nytt varje dag! Men det är inte bara arbetet som är det bästa med Attityd utan jag tycker att vi också är ett väldigt härligt gäng.   Jag ser verkligen fram emot mitt arbete här!”

Tre snabba med Elin!

Vad är det bästa med Karlstad?

Nära till vatten och skog. Lite enklare i småstaden att hinna med både ”måsten” och mer njutfulla stunder i vardagen när man lever småbarnslivet. Att träffa familj mer i vardagen.

Favoritmat?

Det mesta inom veggo – färgglatt, näringsrikt och mycket smak! Bästa efterrätten någonsin – min mans chokladfondant med vaniljglass och färska bär. Och så några kilo lakrits på det.

Hur tror du att andra skulle beskriva dig med tre ord?

Energifylld, positiv och prestigelös.

Tre snabba med Mikaela!

Mikaela Jakobsson
Attityd porträtt 2019

Vad är det bästa med Värmland?

Det bästa med Värmland är helt klart närheten till vattnet och att det finns vacker, härlig natur runt varje hörn!

Vad gillar du att göra?

Jag älskar att tillbringa tid i stallet men om det är någonting annat jag gör om kvällarna så är det att titta på någon bra kriminalserie!

Hur tror du att andra skulle beskriva dig med tre ord?

Snäll, målmedveten och engagerad

Här ser du hela Attityd-teamet.