Vi välkomnar Josefina, vårt nytillskott som brinner för att förverkliga idéer

Josefina Crowther

Lär känna Josefina som efter sommaren har börjat hos oss på Attityd. Någonting som märks fort är Josefinas drivkraft att våga prova för att förverkliga de idéer och drömmar som vi människor går runt och bär på, något som speglar hennes egna entreprenöriella bakgrund lika mycket som hennes framtidsvisioner.

Josefinas idébärarbakgrund

Josefina berättar om alla egna idéer som hon testat genom åren. Det började med två UF-företag under hennes gymnasietid, första året ett café på skolan med våfflor och varma mackor, andra året hembakat GI-anpassat hälsofika som trendade just då. Sedan har det fortsatt på det spåret, Josefina berättar:

”Min entreprenöriella ådra växte fram under UF-åren och har funnits kvar sedan dess, från caféverksamhet i mina UF-företag till att jag gjorde en prototyp av en vante för par som vill hålla handen och få hudkontakt under vinterhalvåret, till att vara med i en startup för en tjänst som samlar privatpersoners alla prenumerationsbaserade tjänster på en plats, till en startup i Afrika inriktat på solcellslösningar för bomullsbönder. I Afrika fick jag även möjligheten att starta i gång och driva en entreprenörskapsutbildning för ungdomar och unga vuxna på landsbygden. Väl hemma i Sverige igen mynnade entreprenörskapet ut i en lång anställning på Drivhuset som affärsutvecklare och projektledare, där jag utvecklade ett brinnande intresse för att inspirera och hjälpa andra att utvecklas och våga testa sina idéer och nå sina drömmar.”

Ett fortsatt förverkligande av idéer på Attityd

På Attityd hoppas Josefina fortsatt få gräva i behov hos våra kunder, för att tillsammans vinna insikter, som sedan kan bli till idéer att förverkliga. Josefinas utbildning inom kognitiv neurovetenskap med tillämpning inom positiv psykologi, ser hon även kunna vara till användning i uppdragen:

”Jag känner att jag vill kunna använda den kunskap och erfarenhet som jag har i nya sammanhang och på nya sätt, att utforska hur det entreprenöriella mindsetet kan användas och hur vetenskapen om kognitiv neurovetenskap och välbefinnande på arbetsplatsen kan användas i våra uppdrag för att skapa den optimala arbetsplatsen där medarbetarna trivs och gör rätt saker.”

Tanke-katalog

Tre korta om Josefina

När Josefina får beskriva sig själv med tre ord väljer hon Nyfiken, Lyhörd och Pedagogisk. Hon förklarar vidare hur de tre egenskaperna speglas i hur hon arbetar utifrån orden…

… nyfiken: ”Jag ställer många frågor och är genuint intresserad, det är kopplat till mitt intresse och min kärlek till att testa och lära mig nya saker.”

… lyhörd: ”Det är kopplat till nyfikenheten, att jag vill förstå kunder och kollegor och lära känna dem och vara lyhörd inför deras behov och önskemål”.

… pedagogisk: ”Jag har fått höra från tidigare kollegor och kunder att jag har ett pedagogiskt sätt att förklara saker och att lära ut. Jag kan till exempel ta komplexa ämnen eller frågor och göra modeller av det, så att det blir mer hanterbart och förståeligt. Lika viktigt är det att anpassa innehållet till mottagaren och lägga det på rätt kunskapsnivå”.

När Josefina avslutar meningarna…

… föredrar hon att rocka rockring.

… undviker hon att åka taxi ensam, då hon har kollat på alldeles för många CSI-avsnitt med mord i taxibilar.

Om ni vill veta om mer om Josefina kan ni skriva här: josefina@attitydikarlstad.se

Vi välkomnar Josefina varmt till oss på Attityd!